torsdag 24 april 2008

Spirogyra och Juno Regina

Ja, då var äntligen mina Spirogyra klara!
Blev kanske lite olika i färgerna, men det blev ändå lite festligt tyckte jag. De är stickade i Melody 100% ull som jag köpt på Tradera.
Har precis "ropat in" mer av samma garn fast i andra färger. Det var mysigt att sticka i, så jag ser fram emot att göra det fler gånger! Har drygt 3 nystan kvar av denna färgen, så det blir kanske någon sjal att matcha med Spirogyra.


Har kommit i gång med Juno Regina-sjalen, kunde inte låta bli att hoppa på den KAL:en också. Hade köpt vinrött Tiffany (på Tradera det också!) Lite festligt glittrigt!
Kunde dessutom inte motstå frestelsen att påbörja maj månads pulsvärmare. Hihi, jag har
aldrig haft så många påbörjade projekt tidigare.
Har alltid varit "duktig" och avslutat innan jag börjat på något nytt - men det är slut med det!
Nu är det sjalar och pulsvärmare och sockar och allt möjligt annat som varvas efter vad jag känner för. Det är ju alltid så kul att sätta stickorna i något nytt!!!!!!!! Men det är också kul när det är färdigt.

Nu är det dags att krypa till kojs! Mycket jobb i morgon - månadsavslut! MEN DET ÄR JU I ALLA FALL FREDAG!






söndag 13 april 2008

Muddar och hemliga mössor

Kommer precis från simhallen, där jag suttit och stickat på muddar i skuggmönster, medan grabben tränar fridykning. Lite varmt var det, med ullgarn dessutom.
Ska nu sätta mig och slutföra den andra mössan till HJ:s mösstävling. Vill inte avslöja för mycket, någon kanske snor mina idéer. Lovar att lägga ut foto så småningom, kanske mönster också, om någon är intresserad.
Sticket väntar - vi ses!!

onsdag 9 april 2008

Perdita, stick-café och symässa

Efter att ha varit av med sladden till kameran, kunde jag nu lägga in bilder fån kameran i datorn!
Ibland skulle man ha allting hängande runt halsen!!!!!!
Sedan jag skrev sist har jag varit och hälsat på i Kristianstad på deras stick-café och även fått igång ett stick-café här i Hörby. Tack för trevliga stickstunder alla glada stick-tjejer!

Har avslutat Påsk-extra Perdita. Tänkte först bara göra en och ha som armband, men de var roliga att göra - så det blev ett par! Använde tunt grönt bomullsgarn och cerise romarpärlor.
Jag har också stickat en liten pojktröja, mössa, sockar och vantar till lille Oskar i Göteborg som fyller 1 år på fredag. Gick iväg med posten idag, och jag hade ju glömt ta foto! Men jag hoppas att hans farfar tar en bild på grabben när han har det på sig! Lite roligare med en modell!
I söndags var jag och "morsan" på Symässan i Malmö. Trevligt, men där kunde varit lite mer garn. Det får man ju aldrig för mycket av. Köpte en bok om pulsvärmare av Sticka.
Övertalade mamma, som syr lappteknik, att köpa lite roliga tyger till en "Stick-ryggsäck" till mig. Bra sak att önska sig i födelsedagspresent!

Har mycket jag vill sätta stickorna i just nu, i synnerhet det garnet jag fick med posten i dag - ett Tradera-köp! Helt underbart! Tror det passar bra till Spirogyra-mönstret i pulsklubben, vad tror ni?
Nä, det är hockey på tv - perfekt att sticka till!